Coafoarele și frizeriile se vor deschide după 15 mai; în ce condiții vom putea merge?

0
126
Nicolas Schmit, European Commissioner for Jobs and Social Rights during the Visit of the project “Genti di Pace”

În ce condiții vom putea merge la frizerie, coafor, cosmetică sau manichiură și pedichiură după 15 mai? Institutul Național de Sănătate Publică a postat în transparență decizională o serie de propuneri.

  • Accesul la aceste servicii se realizează cu programare prealabilă, astfel încât să nu existe persoane în așteptare în interiorul incintei, asigurându-se o suprafață minimă de 4 mp pentru fiecare client și o distanță minimă de 2 m, între oricare 2 persoane apropiate;
  • La efectuarea programării, clientul va fi informat asupra faptului ca accesul în interiorul incintei se va realiza doar după verificarea temperaturii, care nu trebuie să depășească 370 , sub rezerva absenței simptomelor virozelor respiratorii și cu dezinfecția mâinilor. Operatorul economic are obligația de a pune la dispoziție materialele și substanțele necesare.
  • Personalul angajat are obligația de a purta în permanență mânuși și mască, iar după fiecare client se va proceda la dezinfectarea instrumentarului și suprafețelor de lucru.
  • Măștile de protecție utilizate de personal vor fi schimbate la un interval de cel mult 4 ore, iar mănușile vor fi dezinfectate după fiecare client.
  • Incinta va fi aerisită la un interval de cel mult 2 ore.

 

Articolul precedentCe trebuie să facă pacienții care se prezintă la spitale non-COVID după 15 mai, potrivit INSP?
Articolul următorExamene școlare, redeschiderea hotelurilor, transport: Ce propune INSP pentru a evita propagarea SARS-CoV-2?