CNCAV: O nouă tranşă, de 345.000 doze de vaccin anti-COVID-19 Pfizer, soseşte luni în România

0
8

O nouă tranşă de 345.150 doze de vaccin Pfizer Biontech va ajunge luni în România, acestea urmând a fi livrate pe cale aeriană, pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca şi Timişoara, anunţă Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV).

Transportul către centrele de stocare este asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale terestră. Vaccinurile sunt transportate în condiții optime de siguranță, în containere speciale, cu gheață carbonică și folie etanșă, precizează sursa citată.

Astfel, procesul de vaccinare continuă atât în centrele din București, cât și din țară, dozele fiind distribuite după cum urmează:

  • Centrul Național de Stocare București: 113.490 doze
  • Centrul Regional de Depozitare Brașov: 46.800 doze
  • Centrul Regional de Depozitare Cluj: 53.820 doze
  • Centrul Regional de Depozitare Constanța: 39.780 doze
  • Centrul Regional de Depozitare Craiova: 23.400 doze
  • Centrul Regional de Depozitare Iași: 29.250 doze
  • Centrul Regional de Depozitare Timișoara: 38.610 doze

Până la acest moment, țara noastră a recepționat 2.518.000 doze de vaccin anti-COVID-19 produse de compania Pfizer, iar 2.318.749 au fost deja utilizate pentru imunizarea populației.

Potrivit sursei citate, în centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepționate de România în tranșa curentă, cât și în tranșele anterioare, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Național și centrele regionale de depozitare, prin direcțiile de sănătate publică județene și cea a municipiului București.

„În România, alocarea dozelor de vaccin se realizează conform calendarului de livrare pus la dispoziție de firma producătoare, sens în care, săptămânal, țara noastră primește tranșele de vaccin necesare imunizării populației”, precizează CNCAV.

Articolul precedentO femeie de 105 ani, cea mai vârstnică persoană din Capitală vaccinată antiCOVID: E singura soluție să scăpăm
Articolul următorConf. univ. dr. Simin Aysel Florescu: Toate camerele de gardă sunt colmatate cu pacienţi în stare gravă