O femeie de 105 ani, cea mai vârstnică persoană din Capitală vaccinată antiCOVID: E singura soluție să scăpăm

0
23

Zoea Baltag, în vârstă de 105 ani, a primit duminică, la Centrul de vaccinare de la Palatul Naţional al Copiilor, a doua doză de vaccin Pfizer Biontech împotriva COVID-19, ea fiind cea mai vârstnică persoană din Capitală care s-a imunizat.

Femeia a venit însoţită de o nepoată şi unul dintre strănepoţi. A mărturisit că nu a avut reacţii adverse după prima doză, iar administrarea celei de a doua doze de vaccin anti-COVID-19 a decurs foarte bine.

„M-a convins nepoata mea, care e medic, că singura soluţie să scăpăm e vaccinul (…) Nu, n-am avut nimic. Nici n-am simţit că am făcut vaccinul”, a spus Zoea Baltag, potrivit unui mesaj postat pe o rețea de socializare, pe pagina oficială a Platformei naţionale de informare cu privire la vaccinarea împotriva COVID-19.

„Nu a zis niciodată că nu se vaccinează. Nu a fost nicio discuţie în familia noastră că ar fi periculos sau să ne gândim mai bine. Ea a ales să se vaccineze”, a precizat nepoata acesteia.

Zoea Baltag a dorit să transmită un mesaj pentru toată lumea: „E timpul să se vaccineze, singura soluţie e asta!”.

La final, a primit o distincţie şi un buchet de flori „pentru curajul de a înfrunta pandemia SARS-CoV-2 prin vaccinare, oferind astfel un exemplu tinerelor generaţii”.

Articolul precedentTopul județelor după incidența cazurilor de infectare cu SARS-CoV-2 la mia de locuitori
Articolul următorCNCAV: O nouă tranşă, de 345.000 doze de vaccin anti-COVID-19 Pfizer, soseşte luni în România