CNCAV: O decizie referitoare la lotul carantinat de vaccin AstraZeneca va fi luată vineri

0
19

Comitetul naţional privind coordonarea activităţilor privind vaccinarea anti-COVID a anunţat că, în cursul zilei de vineri, va lua o decizie privind lotul ABV 2856 de vaccin AstraZeneca.

„În ceea ce priveşte lotul ABV 2856, carantinat la data de 11 martie, ca măsură de precauţie extremă, CNCAV va lua o decizie în cursul zilei de mâine asupra acestei hotărâri”, se arată într-un comunicat al CNCAV.

Joia trecută, CNCAV anunţa că a decis ca peste 4.000 de doze de vaccin AstraZeneca, provenind dintr-un lot pentru care Italia a decis suspendarea temporară a administrării, să fie carantinate temporar.

Cu privire la lotul ABV 2856 – pentru care Italia a decis suspendarea temporară a vaccinării – CNCAV preciza, la acea vreme, că România a recepţionat prima tranşă de 81.600 doze în data de 7 februarie. Începând cu data de 15 februarie, au fost utilizate 77.049 de doze, fiind distribuite în următoarele judeţe: Arad, Bacău, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Botoşani, Caraş-Severin, Cluj, Dolj, Galaţi, Gorj, Hunedoara, Iaşi, Maramureş, Mehedinţi, Neamţ, Olt, Sălaj, Satu Mare, Suceava, Timiş, Vâlcea şi Vaslui. Celelalte 4.257 se regăseau în centrele de vaccinare din judeţele Bacău, Bihor, Botoşani, Dolj, Gorj, Iaşi, Neamţ, Suceava, Timiş, Vâlcea, Vaslui şi 60 de doze, la Centrul Regional de Depozitare Craiova.

În urma şedinţei din 11 martie, la care au participat reprezentanţi ai CNCAV, INSP, MS, ANMDMR, s-a decis „carantinarea temporară a dozelor rămase până la finalizarea evaluării Agenţiei Europene a Medicamentului”.

Articolul precedentPoziția CNCAV după anunțul EMA privind vaccinul AstraZeneca
Articolul următorCinci cazuri de tromboză ale unor persoane vaccinate cu AstraZeneca, raportate în Marea Britanie