CNCAV: În următoarele săptămâni se va face tranziția activității de vaccinare anti-COVID-19 către Programul Național de Vaccinare al MS, desfășurat prin medicii de familie

0
512

Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) informează miercuri că, în următoarele săptămâni, se va face tranziția activităților de vaccinare anti-COVID-19 desfășurate de CNCAV către Programul Național de Vaccinare al Ministerului Sănătății (MS) desfășurat prin cabinetele medicilor de familie.

Decizia a fost luată în contextul dinamicii pandemiei de COVID-19 în țara noastră și ținând cont de numirea reprezentantului MS, secretarul de stat Andrei Baciu, în locul reprezentantului MApN, col. dr. Valeriu Gheorghiță, în funcția de președinte al CNCAV, potrivit unui comunicat de presă al CNCAV.

Potrivit aceleiași surse, tot procesul va dura câteva săptămâni.

”Având în vedere dinamica pandemiei pe teritoriul României și ținând cont de numirea reprezentantului MS, secretar de stat Dr. Andrei Baciu, în locul reprezentantului MApN, Dr. Valeriu Gheorghiță, in funcția de președinte al CNCAV, se va asigura tranziția activităților de vaccinare desfășurate de către Comitetul Național de Coordonare a Activităților către Programul Național de Vaccinare al Ministerului Sănătății desfășurat prin cabinetele medicilor de familie. Se vor asigura în continuare operațiunile logistice și de depozitare și se va urmări identificarea celor mai bune soluții de trecere la MS a responsabilității privind vaccinarea populației împotriva COVID-19. Astfel, în perioada următoare, se vor derula acțiuni procedurale specifice prin care să se asigure transferul gradual și al activităților nemedicale desfășurate de către Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea, conform reglementărilor stabilite prin decizia de înființare, inclusiv prin preluarea de către instituțiile implicate în continuare a responsabilității asigurării operațiunilor logistice și de depozitare. Acest proces, care se va întinde pe parcursul următoarelor săptămâni, va urmări identificarea soluțiilor optime, astfel încât vaccinarea populației împotriva COVID-19 să fie asigurată în continuare în cele mai bune condiții, într-un mediu sigur, susținut de profesionalismul personalului medical”, se arată în comunicatul de presă.

Articolul precedentSprijin medical gratuit pentru refugiații din Ucraina cu afecțiuni oncologice
Articolul următorBilanț provizoriu COVID: 6.832 cazuri noi și 90 decese, de la ultima raportare