CNAS: Vaccinarea, cea mai eficientă soluție pentru a învinge pandemia de COVID-19

0
24

Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS) consideră că apariția vaccinurilor împotriva COVID-19 reprezintă principala armă ”care ne va asigura succesul acestei bătălii pentru viață”, și dă asigurări că vaccinurile sunt sigure și eficiente.

”Pentru  a învinge pandemia și a depăși criza provocată de aceasta, este nevoie ca noi toți să luptăm alături de cei care depun eforturi uriașe pentru a ne salva viața atunci când ne infectăm. Dacă anul trecut singura metodă prin care populația putea să ajute la limitarea răspândirii SARS-CoV-2 era aplicarea măsurilor de prevenție si distanțare fizică, apariția vaccinurilor împotriva COVID-19 reprezintă principala armă care ne va asigura succesul acestei bătălii pentru viață”, se arată într-un comunicat de presă al CNAS.

Adrian Gheorghe, președintele CNAS, precizează, cu prilejul Zilei Mondiale a Sănătății marcate în fiecare an pe 7 aprilie, că ”vaccinarea este cea mai sigură și mai eficientă soluție pentru a învinge pandemia. Le mulțumesc medicilor, asistenților medicali și întregului personal care lucrează în sistemul de sănătate pentru efortul susținut și dăruirea de care dau dovadă și îi asigur de toată susținerea mea.”

În același timp, CNAS spune că vaccinurile utilizate în campania care se desfășoară în Romania sunt autorizate de Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA).

”În conformitate cu strategia UE privind vaccinurile convenită cu statele membre, odată ce este autorizat și produs, fiecare vaccin devine disponibil pentru statele membre în același timp și în aceleași condiții. Siguranța și eficacitatea vaccinurilor care au primit autorizații condiționate de introducere pe piață sunt monitorizate riguros și se aplică măsuri speciale de colectare și evaluare rapidă a informațiilor. Informările referitoare la efectele secundare ale vaccinurilor împotriva COVID-19 depistate în urma monitorizării sunt comunicate către Agenția Națională a Medicamentului și Dispozitivelor  Medicale din România (ANMDMR), care înștiințează profesioniștii din sănătate”, potrivit comunicatului.

 

Articolul precedentEXCLUSIV Accesul nou-născutului, cu risc crescut, la servicii medicale de calitate nu este încă realizat
Articolul următorEMA confirmă o ”legătură posibilă” între vaccinul AstraZeneca-Oxford şi cazuri ”foarte rare” de tromboză