CNAS: Funcţionarea Platformei Informatice a Asigurărilor de Sănătate a fost stabilizată, după o perioadă de fluctuaţii

0
226

Platforma Informatică a Asigurărilor de Sănătate (PIAS) funcţionează în parametri optimi, informează Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS).

Începând de marţi, funcţionarea platformei a fost stabilizată, după o perioadă de fluctuaţii.

„Pentru zilele de la finalul lunii iunie în care PIAS a fost indisponibilă pentru transmiterea şi validarea serviciilor medicale acordate de furnizorii în relaţii contractuale cu casele de asigurări de sănătate a fost emis Ordinul preşedintelui CNAS nr. 602/2023 care prevede derogări de la regulile generale de transmitere şi validare a datelor respective”, precizează CNAS.

De asemenea, un ordin similar va fi emis, în scurt timp, pentru intervalul 1 – 25 iulie, în care unele componente ale Platformei au continuat să nu funcţioneze în parametri normali.

Actele normative sunt publicate pe site-ul instituţiei, www.cnas.ro, în secţiunea „Informaţii publice”, sub-secţiunea „Legislaţie/legislaţie naţională”, sau pot fi accesate la link-ul: https://cnas.ro/legislatie-nationala/”, mai informează CNAS.

Articolul precedentCalendarul pentru confirmarea locului la buget și depunerea cererilor pentru locurile cu taxă la UMF „Carol Davila”
Articolul următorExplozie, urmată de un incendiu la un transformator din curtea Spitalului Nicolae Robănescu. 110 copii au fost evacuați