CNAS, despre vaccinarea antigripală în farmacii: Sunt discuţii avansate la nivelul unui grup guvernamental

0
96

Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, Adela Cojan, a declarat că la nivelul unui grup de lucru guvernamental, se poartă discuţii „avansate” în ceea ce priveşte proiectul privind vaccinarea antigripală în farmacii.

„Rămâne valabil şi proiectul legat de vaccinarea în farmacii, sunt discuţii avansate la nivelul unui grup de lucru guvernamental. Este un proiect care va putea facilita accesul populaţiei la vaccinare. Din păcate, nu a putut fi demarat acest proiect anul acesta, însă rămâne una dintre metodele de a creşte rata de vaccinare în rândul populaţiei din România. Discuţiile sunt avansate în sensul că se încearcă pilotarea şi identificarea acelor farmacii care vor putea dispune de spaţiile necesare pentru acordarea acestor servicii”, a explicat Cojan.

Ea a afirmat că România încă se confruntă cu boli prevenibile prin vaccinare, precum rujeola.

Ad in title

„A se vedea situaţia rujeolei, care, în prezent, numără peste 20.000 de cazuri şi unde am înregistrat şi 64 de decese raportate până în 12 iunie 2020. Tot aşa, în finalul anului 2019, am fost informaţi asupra riscului de difterie cu care România se confruntă, astfel încât a fost reactualizată recomandarea de vaccinare şi pentru această maladie. (…) În această perioadă în care ne confruntăm cu pandemia de SARS-CoV-2, observăm şi vedem şi noi încă o dată cât de importantă este existenţa unui vaccin şi cum cu toţii aşteptăm apariţia acestui vaccin anti-COVID”, a spus preşedintele CNAS, potrivit Agerpres.

Cojan a felicitat Ministerul Sănătăţii pentru achiziţionarea în acest sezon a trei milioane de doze de vaccin antigripal, „dublu faţă de anul trecut”.

„Persoanele din categorii la risc pot beneficia de vaccinare gratuită, însă eu îndemn şi restul populaţiei să îşi achiziţioneze acest vaccin, mai ales în condiţiile în care infectările cu virusul SARS-CoV-2 sunt la nivel ridicat”, a transmis ea.

 

Articolul precedentGCS: Alte 1.470 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS- CoV-2
Articolul următorProf. dr. Roman: Noile medicamente antidiabetice, beneficii pentru riscul cardiovascular şi funcţia renală