CNA a aprobat difuzarea de spoturi referitoare la vaccinarea copiilor de peste 12 ani împotriva COVID-19

0
124

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a aprobat marţi o solicitare a Secretariatul General al Guvernului cu privire la difuzarea în regim de campanie de interes public a unor spoturi dedicate vaccinării anti-COVID-19 a copiilor cu vârsta de peste 12 ani.

Spoturile sunt în format de 30 şi 60 de secunde şi urmează să fie difuzate timp de trei luni la tv şi în mediul online. Acestea au următorul mesaj: ”Ce-ai face ca să-ţi ştii mereu copilul în siguranţă? Copiii sunt şi ei expuşi la infectare şi pot transmite COVID-19. Alege să-i vaccinezi pe ai tăi pentru a se putea bucura în siguranţă de copilărie. O campanie a Guvernului României şi UNICEF”, potrivit Agerpres.

Preşedintele Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2 (CNCAV), col. dr. Valeriu Gheorghiţă, a declarat în cadrul ședinței CNA că acest material video se adresează, în primul rând, părinţilor şi reprezentanţilor minorilor peste 12 ani, care sunt eligibili pentru imunizare, în condiţiile în care infecţia cu varianta Delta a noului coronavirus are o transmisibilitate mai mare în rândul copiilor, în general al tinerilor.

Gheorghiță a mai precizat că se are în vedere ca acest spot să fie difuzat în special la televiziune, împreună cu cele trei spoturi Manifesto.

Cele trei materiale ”Ce conţine vaccinul?” urmează să fie retrase, deoarece ”au început să fie epuizate ca mesaj”, după cum a explicat Valeriu Gheorghiţă.

Întrebat de Dorina Rusu, membru al CNA, în ce măsură campania video de vaccinare împotriva COVID-19 a contribuit la creşterea numărului persoanelor imunizate, coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID-19 din România a menţionat că, în ciuda faptului că nu s-a înregistrat ”o creştere semnificativă, este greu de estimat ce s-ar fi întâmplat dacă nu ar fi fost difuzate spoturile”.

”Este foarte posibil ca numărul celor care s-au vaccinat să fi fost mult mai mic în lipsa acestor materiale de promovare. (…) Dar, noi vom continua şi credem că, în perioada următoare, este important să venim cu mesaje care să promoveze şi să sprijine campania de vaccinare împotriva COVID-19. Deci, răspunsul, cumva, pe scurt, este că, chiar dacă nu a adus beneficii vizibile, cred că numărul celor care se vaccinau ar fi fost mult mai mic dacă nu erau aceste materiale”, a mai spus Valeriu Gheorghiţă.

Preşedintele CNCAV a adăugat că există o perspectivă de a obţine autorizarea vaccinării împotriva COVID-19 pentru copiii de 5 -11 ani către sfârşitul anului, însă promovarea în cazul acestei grupe de vârstă va fi către cei cu afecţiuni cronice.

”Copiii mici, care au boli cronice. Din acest punct de vedere, ca în orice alt tip de vaccin prin care ne dorim o imunizare la nivel populaţional, sunt persoane care ştim că au contraindicaţii sau persoane care se vaccinează, dar nu dezvoltă anticorpi protectori. Şi, atunci, protecţia lor se face prin vaccinarea celor din jur. Adică cei care au copii sub 12 ani e bine să se vaccineze ei, părinţii, bunicii, persoanele cu care intră în contact şi în felul acesta, indirect, este protejat şi cel mic”, a conchis Valeriu Gheorghiţă.

Articolul precedentAnemia, cea mai răspândită afecțiune hematologică. Care sunt simptomele
Articolul următorGCS a anunțat 782 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2, de la ultima raportare