Clujenii vor invata de Ziua Mondiala a Diabetului ce inseamna o alimentatie sanatoasa si un mic dejun sanatos

0
314

Anual, data de 14 noiembrie este marcata international ca si Ziua Mondiala a Diabetului. Este ziua in care, prin diverse tipuri de manifestari, se incearca de catre Federatia Internationala de Diabet, in colaborare cu organizatii guvernamentale si non-guvernamentale, sensibilizarea opiniei publice asupra efectelor devastatoare ale diabetului zaharat.

Anul acesta sloganul propus de catre Federatia Internationala de Diabet este „O alimentatie sanatoasa incepe cu un mic dejun sanatos. Sa ne protejam viitorul!”.

Federatia Romana de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice organizeaza in dimineata zilei de 14 noiembrie2014, intre orele 8.30 si 10.30, in Piata Unirii din Cluj-Napoca, evenimentul a€œO alimentatie sanatoasa incepe cu un mic dejun sanatos”, practic un exemplu de mic dejun sanatos simplu de urmat. Membrii ai Federatiei, alaturi de voluntari, vor ajuta trecatorii sa se familiarizeze cu componentele de baza ale unei alimentatii sanatoase, ca element fundamental in prevenirea si controlul diabetului zaharat.

Articolul precedentDiabetul poate fi prevenit si controlat printr-un stil de viata sanatos
Articolul următorIn 2014, 15 maternitati au fost dotate cu echipamente de specialitate pentru a preveni decesele cauzate de prematuritate