Ciuhodaru: Testarea extinsă poate reduce semnificativ rata de infectare cu COVID-19

0
331

Medicul Tudor Ciuhodaru este de părere că testarea extinsă este vitală pentru controlul răspândirii COVID-19, iar rata de infectare se poate reduce semnificativ.

Ciuhodaru a dat exemplul Germaniei, unde rata de infectare, respectiv numărul de persoane pe care le contaminează în medie un bolnav de COVID-19, a scăzut sub unu, ajungând la 0,7, conform estimării publicate de Institutul Robert Koch, autoritatea federală responsabilă de monitorizarea epidemiologică, dar doar după ce au efectuat 1,7 milioane de teste, respectiv 2,4% din populație.

Potrivit medicului Tudor Ciuhodaru, testarea extinsă a dus la scăderea numărului deceselor.

“Creșterea numărului de testări cu 1% duce la o scădere a deceselor cu 0,56%, testarea a 500.000 de persoane pe săptămână salvează 2.500 de vieți. La 1 aprilie, rata de fatalitate a cazurilor (RFC-ul) Germaniei era de 1,1%, iar al Coreei de Sud, de 1,8%. Ambele țări s-au angajat din timp în programe de testare agresive și ambele sunt considerate ca fiind modele de succes în prevenția răspândirii COVID19”, a scris Tudor Ciuhodaru, pe pagina sa de Facebook.
Acesta a mai scris că, în schimb, RFC-ul din Italia era la 1 aprilie de 12,6%, iar cel al Spaniei 9,4%. Niciuna dintre țări nu a promovat până de curând testarea agresivă. În mod similar, Olanda a abordat politica de testare redusă, iar RFC-ul său era de 8,2%.

Articolul precedentArafat: S-ar putea ca relaxarea restricțiilor să nu mai aibă loc la 15 mai, dacă situația se înrăutățește
Articolul următorEurostat: Locurile de muncă din România, cele mai periculoase din Uniunea Europeană