Arafat: S-ar putea ca relaxarea restricțiilor să nu mai aibă loc la 15 mai, dacă situația se înrăutățește

0
40

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat, a declarat că s-ar putea ca relaxarea restricțiilor să nu mai aibă loc la 15 mai, dacă situația se înrăutățește și românii nu înțeleg că trebuie să respecte în continuare, cel puțin două săptămâni, distanțarea fizică și măsurile impuse de situația de urgență.

„Nu putem astăzi, când suntem încă în aprilie, să spunem că pe 15 mai vor fi luate cutare măsuri. Sunt unele deziderate, pe care nu trebuie să le transformăm în speranțe pentru oameni până nu vedem cum evoluează în următoarele două săptămâni și care depind foarte mult de respectarea măsurilor care sunt impuse în perioada asta. Mai avem aproximativ două săptămâni și către sfârșitul celor două săptămâni, înainte de 15 mai, o să se cristalizeze realmente situația, ce decizii vor fi luate, ce poate fi relaxat. Sper ca oamenii să ne înțeleagă. Acest lucru e foarte greu de făcut și dacă acum începem să dăm măsuri clare care vor fi luate, că sigur se va lua, înseamnă că noi păcălim oamenii sau suntem iresponsabili. Trebuie să așteptăm să ne apropiem cât de mult de perioada respectivă ca să spunem ce măsuri se vor lua”, a spus Raed Arafat, la un post de televiziune, precizând că „dacă vedem că situația se înrăutățește, s-ar putea să nu mai fie 15 mai”, a avertizat șeful DSU.

 

Ad in title
Articolul precedentOIM cere întărirea măsurilor de protecţie sanitară odată cu revenirea angajaţilor la locurile de muncă  
Articolul următorCiuhodaru: Testarea extinsă poate reduce semnificativ rata de infectare cu COVID-19