Cîțu: Bugetul pentru voucherele acordate persoanelor care se vaccinează anti-COVID-19 va fi suplimentat

0
120

Premierul interimar Florin Cîţu a declarat că joi urmează să fie aprobată, într-o şedinţă de guvern, suplimentarea bugetului pentru voucherele acordate persoanelor care se vaccinează anti-COVID-19.

„Am vorbit acum de acele vouchere pe care le-am introdus pentru cei care se vaccinează. Vreau să vă spun că bugetul, pentru că este finalizat….Va trebui să luăm încă o decizie printr-o hotărâre de guvern prin care să suplimentăm bugetul pentru acele vouchere. O facem azi sau mâine, azi nu mai avem când, dar mâine o şedinţă de guvern, să suplimentăm acel buget, mai sunt câteva bugete pe care trebuie să le suplimentăm”, a anunţat Florin Cîţu, miercuri, după vizita efectuată la centrul de vaccinare de la Palatul Copiilor.

Întrebat despre faptul că multe persoane care s-au vaccinat în această perioadă nu au primit voucherele anunţate de guvernanţi, Cîțu a spus: „Creşterea numărului de persoane vaccinate este un lucru bun, rezolvăm celelalte probleme, celelalte sincope. Dar faptul că oamenii se vaccinează e bine. Nu este suficient, trebuie să se vaccineze mai mulţi, dar să vedem acest trend de creştere a persoanelor vaccinate este un lucru foarte bun”.

Şeful CNCAV, Valeriu Gheorghiţă, a declarat că „urmează să se distribuie aceste vouchere”.

„S-a făcut suplimentarea bugetară de la Ministerul Sănătăţii, DSP-urile au fondurile necesare, vor fi alocate în perioada imediat următoare”, a precizat Gheorghiţă.

Prin actul normativ care reglementează acordarea voucherelor s-a stabilit că vor primi tichete în valoare de 100 de lei persoanele care s-au vaccinat anti-COVID-19 după data de 31 august 2021.

Articolul precedentSenatul a respins proiectul de lege privind obligativitatea certificatului verde la locul de muncă
Articolul următorCNCAV: Peste 111.000 persoane, vaccinate anti-COVID cu prima doză