Cîţu: Astăzi livrăm primele doze de vaccin AstraZeneca, 21.600, către Republica Moldova

0
20

În cursul zilei de sâmbătă, sunt livrate către Republica Moldova primele doze de vaccin AstraZeneca, a anunțat premierul Florin Cîţu.

„România îşi ţine promisiunea făcută de preşedintele Iohannis către Republica Moldova. Astăzi livrăm primele doze de vaccin, 21.600 de doze de vaccin AstraZeneca. Urmează şi restul în lunile următoare”, a afirmat Florin Cîţu, într-un clip postat sâmbătă pe pagina sa socializare.

Executivul a aprobat, în şedinţa de vineri în sistem online, proiectul de hotărâre pentru punerea în aplicare a prevederilor art. 41 alineat (4) din Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii. Actul normativ prevede acordare unei tranşe către Republica Moldova a 21.600 de doze de vaccin împotriva COVID-19.

Ad in title

Guvernul a adoptat, miercuri, o ordonanţă de urgenţă prin care România va trimite o primă tranşă dede doze de vaccin către Republica Moldova, cu titlul de donaţie. În total vor fi trimise 200.000 de doze de vaccin împotriva COVID-19.

Articolul precedentDouă luni de la debutul campaniei de vaccinare, în România. Câte persoane au fost imunizate până acum
Articolul următorCNCAV: Peste 18.000 de persoane se programează, în medie pe oră, pentru vaccinare anti-COVID-19