Circa jumatate dintre parinţii copiilor cu autism aşteapta cel puţin un an şi jumatate inainte sa primeasca un diagnostic oficial – sondaj

0
398

Circa jumatate dintre parinţii copiilor cu autism aşteapta cel puţin un an şi jumatate inainte sa primeasca un diagnostic oficial, a avertizat o organizaţie de caritate citata de Press Association.
Organizaţia ‘Ambitious about Autism’ a declarat ca multe mame şi taţi se simt ‘izolaţi şi neputincioşi’ in timp ce aşteapta un diagnostic.
Dupa primirea diagnosticului, multe familii inca intampina obstacole pentru a obţine ajutorul necesar pentru nevoile copilului lor, a adaugat organizaţia.
Un sondaj realizat de organizaţie in perioada septembrie-noiembrie 2019 in randul a aproape 4.000 de parinţi care au copii cu autism a aratat ca 49% dintre cei cu un diagnostic oficial au declarat ca au aşteptat 18 luni sau mai mult pana au obţinut diagnosticul.
Unul din cinci parinţi (19%) a declarat ca a durat intre 12 şi 17 luni pana la primirea diagnosticului.
Circa 7 din 10 (70%) au declarat ca nu au simţit ca li s-a oferit sprijin adecvat dupa diagnostic, precum informaţii suplimentare despre autism, grupuri de sprijin sau terapii, precum ajutor cu vorbirea şi limbajul.
”Mulţi parinţi afirma ca se simt izolaţi şi neputincioşi in timp ce aşteapta sa afle daca copilul lor are autism. Sondajul nostru arata de asemenea ca, chiar şi atunci cand familiile primesc un diagnostic de autism, ele continua sa depuna eforturi pentru a primi ajutor adecvat pentru a inţelege şi susţine nevoile copilului lor şi pentru a-i ajuta sa se simta pozitivi cu privire la viitor”, a afirmat Jolanta Lasota, preşedinte executiv al Ambitious about Autism.
Potrivit organizaţiei, aproximativ unul din 100 de copii din Marea Britanie sufera de autism, numarul baieţilor diagnosticaţi fiind de patru ori mai mare decat cel al fetelor.

Articolul precedentArad: Zeci de copii din aceeasiscoala cu eruptii cutanate, greturisi varsaturi
Articolul următorSindromul ”burnout”, asociat cu bataile neregulate ale inimii – studiu