Circa 300 de cazuri de hepatita acuta virala de tip A au fost inregistrate in ultimele patru luni la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Constanţa

0
421

Circa 300 de cazuri de hepatita acuta virala de tip A au fost inregistrate in ultimele patru luni la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Constanţa, in decembrie fiind 53 de internari – cazuri confirmate, dintre care 45 la copii cu varsta de pana in 14 ani, au informat reprezentanţi ai unitaţii medicale.
in decembrie, comparativ cu aceeaşi perioada din luna noiembrie, numarul acestor cazuri este aproximativ la acelaşi nivel.
„De la 1 decembrie şi pana acum am avut 53 de internari, de cazuri confirmate, diagnosticate cu hepatita acuta virala de tip A. Cele mai multe, 45 de cazuri, au fost la copii pana la varsta de 14 ani. Sunt cazuri inca ce trebuie confirmate şi, comparativ cu luna precedenta, suntem cam tot la acelaşi nivel”, a declarat, intr-o conferinţa de presa, purtatoarea de cuvant a Spitalului Clinic de Boli Infecţioase Constanţa, Ana-Maria Iancu, pentru Agerpres.
Potrivit acesteia, in acest an a crescut numarul cazurilor de hepatita A incepand cu sfarşitul verii, fiind inregistrate varfuri ale creşterilor in noiembrie şi decembrie, in condiţiile in care numarul a astfel de cazuri se mareşte in general toamna. Pana in prezent numarul acestor cazuri este de peste 300.
Pe langa cazurile de hepatita, in spital, ce are o capacitate de 220 de paturi şi toate sunt ocupate, mai sunt internaţi pacienţi cu enterocolite şi afecţiuni de sezon, totodata fiind confirmate, pana in prezent, şi trei cazuri de gripa, dintre care unul la un copil, a menţionat directoarea spitalului, Stela Halichidis, adaugand ca, deocamdata, unitatea medicala nu este in incapacitate de internare.
Conform Primariei Constanţa, Spitalul Clinic de Boli Infecţioase, aflat in administrarea municipalitaţii, a fost dotat cu aparatura de dezinfecţie şi diagnostic de ultima generaţie.
„Unitatea medicala a fost dotata cu un robot de dezinfecţie a suprafeţelor ce acţioneaza asupra celor mai puternici germeni ce cauzeaza infecţiile nosocomiale. Aparatul distruge microbi patogeni rezistenţi precum clostridium difficile sau pneumocystis şi poate fi mutat in orice incapere cu risc infecţios. Tot pentru combaterea infecţiilor intraspitaliceşti a fost achiziţionat şi un aparat de scanare a igienei mainilor personalului medical, dar şi un fibroscan pentru hepatitele cronice”, reiese dintr-un comunicat de presa transmis de administraţia locala.
Laboratorul de biologie moleculara, unde sunt diagnosticate cazurile de gripa, hepatita sau alte boli infecţioase, a fost dotat cu aparatura de inalta performanţa ce furnizeaza diagnostice de certitudine.
Secţia de Terapie Intensiva, unde sunt internaţi pacienţi ventilaţi, a fost dotata cu un generator de rezerva pentru cazurile in care se intrerupe furnizarea energiei electrice, potrivit Primariei Constanţa. 

Articolul precedentRomania, pe al doilea loc in UE la proportia operatiilor de cezariana
Articolul următorCopiii sunt mai dispusi sa manance legume şi fructe, daca vad in mod regulat imagini cu acestea – studiu