Cîmpeanu, despre infectările elevilor cu SARS-CoV-2: Nu au nicio legătură cu școala

0
48

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a făcut apel, duminică seară, la părinţi, ca în cazul în care observă „cele mai mici simptome” ale infecţiei cu SARS-CoV-2 la copii, să nu îi trimită pe aceştia în colectivitate. ”Au simptome, nu îi trimiteţi la şcoală. Rugăminte imperativă”, a transmis Cîmpeanu. Ministrul a precizat, totodată, că infectările elevilor și ale angajaților din învățământ, în prima săptămână de la începutul cursurilor, nu au nicio legătură cu școlile.

Peste 1.000 de elevi și peste 600 de profesori sunt infectați cu SARS-CoV-2, la o săptămână de la începerea noului an școlar. 795 de clase au în prezent activitatea fizică suspendată, ca urmare a cazurilor confirmate de COVID-19. În total, peste 17.000 de elevi vor face ore online, potrivit datelor raportate vineri. Ministrul Educației a precizat că infectările din prezent nu au nicio legătură cu școala, ci sunt rezultatul activităților din ultimele săptămâni ale vacanței copiilor.

„În primul rând este rezultatul infectărilor din ultima parte a vacanței de vară, de la evenimentele speciale, din mall-uri, nu au nicio legătură cu școala. Infectările generate de școală vor fi vizibile abia la finalul lunii septembrie. Este vorba de peste o mie de infectări în rândul elevilor și de peste 600 în rândul profesorilor și al personalului auxiliar. Însă, ce trebuie să reținem este că peste 93% dintre elevi pot merge la școală cu prezență fizică. Este, din păcate, o situație care confirmă că această nouă tulpină este mult mai contagioasă și afectează și tinerii. Este un motiv în plus pentru respectarea și mai riguroasă a regulilor sanitare în școli, un motiv în plus pentru vaccinarea în școli, atât pentru elevi, cât și pentru profesori”, a declarat, ministrul Educației, la un post de televiziune.

Sorin Cîmpeanu a mai precizat că nu a existat nicio situație în care o clasă să treacă în sistem online după testarea pozitivă a unuia dintre elevi.

„Toate cazurile au fost depistate în urma apariției de simptome, iar testarea a confirmat pozitivitatea acestor situații. Este un motiv în plus de a face apel încă o dată la părinți ca în cazul în care observă cele mai mici simptome să nu-i trimită în colectivitate”, a mai precizat Cîmpeanu.

Articolul precedentCâte persoane au fost vaccinate anti-COVID-19 în ultimele 24 de ore. Datele CNCAV
Articolul următorJudețul Bistrița Năsăud intră, de luni, pe lista Screening TB