Cîmpeanu, despre creșterea ratei de incidență COVID în București: Vom ajunge la șase la mie în octombrie

0
42

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat, luni seară, că pragul de incidență COVID-19 de 6 cazuri la mia de locuitori ar putea fi atins în Capitală în a doua jumătate a lunii octombrie, dacă se păstrează actualul ritm de creștere a incidenței.

Datele oficiale de luni arată în București o incidență de 2,57 la mie. Dacă se trece de pragul de 6, mai rămân deschise doar creșele, grădinițele și unitățile de învățământ special, conform ordinului comun Educație-Sănătate privind regulile în școli.

„Din păcate, acest lucru era cunoscut, era cunoscut și faptul că această tulpină este mai contagioasă, era cunoscut și faptul că această tulpină afectează și elevii. Din păcate, nu am reușit să înțelegem cu toții importanța vaccinării și în general importanța respectării tuturor măsurilor de protecție sanitară, drept urmare trendul ascendent, spre exemplu, în București, care în luna august a crescut șase ori din perspectiva ratei de infectare, de la 0,13 la 0,78 la mie, a atins astăzi (n.r. luni) valoarea de 2,57 la mie, ieri a fost 2,44 la mie, alaltăieri a fost 2,33 la mie – dacă se păstrează viteza de creștere în București, spre exemplu, strict matematic vorbind, în a doua jumătate a lunii octombrie vom ajunge la nivelul de 6 la mie, nivel de la care, din păcate, școlile vor trebui să treacă în online”, a declarat ministrul Educației, la un post de televiziune.

„Din fericire, previziunile specialiștilor spun că și în această situație de nedorit în care se va atinge pragul de 6 la mie depășirea acestuia va fi pe o perioadă relativ scurtă, de 10-12-14 zile, după care ne putem întoarce la școală cu prezență fizică pentru a nu continua pierderile pe care le-am avut”, a adăugat Sorin Cîmpeanu.

Articolul precedentLista localităților cu incidența COVID cumulată la 14 zile mai mare sau egală cu trei la mia de locuitori
Articolul următorTătaru: Imunizarea o putem face prin vaccinare sau prin trecerea prin boală. Mulți concetățeni aleg boala