Chipsuri la magazinele din scoli

0
240

Elevii din Timisoara continua sa manance chipsuri cumparate de la magazinele din scoli, deoarece Autoritatea de Sanatate Publica Timis (ASP) nu a inceput controalele dispuse prin ordin al ministrului Sanatatii, Eugen Nicolaescu.

Elevii de la Liceul Pedagogic „Carmen Sylva” din Timisoara se alimenteaza cu E-urile din alimentele interzise copiilor, in detrimentul laptelui si cornului guvernamental, iar vanzatoarea de la magazin a declarat pentru AGERPRES ca va continua comercializarea acestor produse, pana la epuizarea stocului.

Dupa videoconferinta sustinuta de ministrul Sanatatii, dr. Melania Arion, sef Serviciu Supraveghere si Control Boli Transmisibile din ASP Timis, declara ca „din 22 septembrie vor incepe controalele la magazinele din scoli”.
Dr. Viorica Dumitru, director adjunct al ASP Timis, a declarat ca „la Constanta s-a stabilit ca aceste controale vor incepe in perioada 25-29 septembrie si vor dura pana la 3 octombrie”.
„Vom incepe controalele de saptamana asta. Asa l-am auzit pe domnul ministru, dar nu am inceput de astazi. Le lasam o perioada de gratie, sa-si scoata din consum toate produsele si apoi vom face controale, sa vedem daca s-au conformat”, a spus dr. Dumitru.

Numai ca, epuizarea stocurilor de chipsuri si alte produse alimentare de tip fast food, bogate in E-uri si interzise de ministrul Sanatatii, nu trebuie sa se faca prin vanzarea lor catre elevi, ci prin retragerea de la comercializare.

Sursa: Agerpres

Articolul precedent70% dintre paciente mor din cauza unui diagnostic gresit al cancerului
Articolul următorCongres National de Homeopatie