Cheltuielile pentru asistenta medicala a victimelor agresiunilor cu autor neidentificabil, decontate din FNUASS

0
266

in cazul agresiunilor cu autor neidentificabil, cheltuielile pentru asistenta medicala acordata victimelor nu pot fi recuperate de la acestea din urma, ci se deconteaza din Fondul National Unic de Asigurari Sociale de Sanatate. Precizarea apare intr-o lege adoptata la sfarsitul anului trecut de Parlament si publicata in Monitorul Oficial.

Legea modifica articolul 320 din legea 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii.

” Cheltuielile efective ocazionate de asistenta medicala acordata nu pot fi recuperate de la victimele agresiunilor sau ale accidentelor cu autor neidentificabil, fiind decontate din Fondul National Unic de Asigurari Sociale de Sanatate (FNUASS)”, se arata in text.

”Persoanele care, prin faptele lor, aduc daune sanatatii altei persoane, precum si daune sanatatii propriei persoane, din culpa, raspund potrivit legii si au obligati sa repare prejudiciul cauzat furnizorului de servicii medicale reprezentand cheltuielile efective ocazionate de asistenta medicala acordata. Sumele reprezentand cheltuielile efective vor fi recuperate de catre furnizorii de servicii medicale. Pentru litigiile avand ca obiect recuperarea acestor sume, furnizorii de servicii medicale se subroga in toate drepturile si obligatiile procesuale ale caselor de asigurari de sanatate si dobandesc calitatea procesuala a acestora in toate procesele si cererile aflate pe rolul instantelor judecatoresti, indiferent de faza de judecata”, mai prevede norma.

 

Articolul precedentProf. dr. Coriu: In Romania nu exista registre cu numarul romanilor care au boli hematologice
Articolul următorInteligenţa artificiala poate permite o analiza „aproape in timp real” a unei tumori cerebrale in timpul unei intervenţii chirurgicale