Cercetatorul chinez implicat in experimentul bebeluşilor modificaţi genetic, condamnat la trei ani de inchisoare

0
323

Cercetatorul chinez care a provocat anul trecut un scandal internaţional dupa ce a anunţat crearea primilor bebeluşi modificaţi genetic a fost condamnat la trei ani de inchisoare.

Omul de ştiinţa He Jiankui a anunţat in noiembrie 2018 ca a folosit tehnologia editarii genetice in cazul unor fetiţe gemene pentru a le proteja impotriva virusului HIV cu care era infectat tatal acestora. Guvernul chinez, acuzat la vremea respectiva de lipsa de implicare, a dispus suspendarea cercetarilor şi anchetarea lui He Jiankui de catre poliţie.

Cercetatorul a fost condamnat de un tribunal din Shenzhen, metropola din sudul ţarii unde a fost realizat experimentul, pentru ”folosirea ilegala a editarii genetice a embrionilor in scopuri reproductive”, a precizat agenţia de presa chineza oficiala, potrivit Agerpres.

in total, trei bebeluşi modificaţi genetic au venit pe lume in cadrul acestui experiment, a precizat Xinhua.

Autoritaţile chineze au confirmat in ianuarie 2019 ca, pe langa fetiţele gemene, o a doua femeie urma sa aduca pe lume un copil modificat genetic, dar naşterea acestui bebeluş nu a fost confirmata.

Articolul precedentSubstanta folosita in cazul pacientei de la Floreasca, destinata doar dezinfectarii mainilor
Articolul următorMesajul Cristinei Petrut, vicepresedinte FADR, pentru 2020