Cercetatorii au descoperit un posibil nou tratament pentru leucemie

0
4

O echipa de cercetatori americani anunta descoperirea unui posibil nou tratament pentru leucemie.

Oamenii de stiinta sustin ca au descoperit ca o molecula poate servi drept tinta suficient de puternica pentru celulele leucemiei acute limfoblastice, un tip de cancer frecvent intalnit la copii.

Studiul a fost publicat in revista de specialitate Journal Nature Medicine la scurt timp dupa ce Administratia Alimentelor si Medicamentelor din Statele Unite (FDA) a aprobat un tratament constand in modificarea genetica a sistemului imunitar al unui pacient pentru a lupta impotriva leucemiei.

in cadrul tratamentului, celule imunitare ale pacientului cauta si ataca celulele vinovate de declansarea leucemiei, explica specialistii.

Noul tratament a fost testat pe 21 de bolnavi de leucemie B rezistenta la tratament, cu varste intre sapte si 30 de ani.

Specialistii au descoperit ca in urma administrarii celei mai mici doze, o sesime dintre pacienti au prezentat o remisiune completa. in cazul unei doze mai mari, 11 din 15 pacienti au intrat in remisiune.

Articolul precedentSpecialist: 80% dintre persoanele care au dureri de spate pot fi tratate cu ajutorul kinetoterapiei si fizioterapiei
Articolul următorCEDCD: 52% dintre copiii cu dizabilitati sunt izolati in scoli speciale, unde sunt expusi riscului de abuzuri si neglijenta