Centrul de Urgențe Stomatologice pentru Copii din Bucureşti a tratat 273 de copii

0
232

Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSMB) a anunţat că Centrul de Urgențe Stomatologice pentru Copii din Bucureşti a tratat 273 de copii de la declararea stării de urgență și până în prezent.

Cei 273 de copii au fost tratați de medicii stomatologi din Rețeaua de Medicină Școlară, care asigură permanența în centrul de urgențe, situat în Complexul Regie, unde există patru cabinete.

Centrul de Urgențe Stomatologice pentru Copii a devenit funcțional pe 28 aprilie 2020.

Potrivit legislației în vigoare, tratamentele de urgență sunt drenaj endodontic, tratament parțial endodontic, pansament calmant, coafaj indirect, drenaj transmucos, tratamente pentru accident de erupție dinți definitivi, tratament de urgență pentru traumatisme dento-parodontale, tratament stomatită ulcero-necrotică sau tratament antiinflamator și antibiotic pe rețetă.

Unul dintre cele mai grave cazuri tratate în această perioadă la Centru a fost cel al unui băiețel de 12 ani, care s-a prezentat cu părinții, joi, la cabinet.

„Un copil care a căzut de pe bicicletă și avea un incisiv definitiv fracturat și vertical și longitudinal a fost direcționat la noi de la Spitalul Grigore Alexandrescu, după ce a primit acolo îngrijiri pentru o fractură de menton. Ajuns apoi la noi, i-am îndepărtat fragmentul de incisiv fracturat, după care i-am pus un pansament pentru dureri și un altul compresiv pentru a stopa sângerarea survenită în urma îndepărtării fragmentului fracturat” , a spus Elisabeta Curelariu, medic stomatolog.

Potrivit ASSMB, după fiecare pacient, se sterilizează tot instrumentarul folosit cu patru autoclave, se schimbă echipamentul de protecție al personalului medical, se igienizează și dezinfectează întreg cabinetul, inclusiv cu ajutorul nebulizatorului, tocmai pentru a respecta toate protocoalele necesare pentru evitarea contaminării cu noul virus COVID-19.

Centrul de Urgențe Stomatologice Copii a fost deschis de Primăria Municipiului Bucureşti, prin Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București, în parteneriat cu Universitatea Politehnică din București, Universitatea de Medicina si Farmacie „Carol Davila”, și cu ajutorul specialiștilor de la Spitalul Clinic de Chirurgie Oro-Maxilo-Facială „Prof. Dr. Dan Theodorescu”.

Înainte de pandemia COVID-19, acest centru era dedicat exclusiv tratamentelor stomatologice pentru studenții Universității Politehnica București.

Articolul precedentCâte persoane care au trecut frontiera au fost trimise în carantină sau izolare la domiciliu
Articolul următorDoctorul Manuela Stănculescu s-a stins din viaţă