În cadrul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase ”Victor Babeș” din Timișoara funcționează un centru performant de imagistică tip RMN destinat și copiilor. Pentru pacienții internați serviciul este gratuit. Pentru cei care nu sunt internați și au nevoie de această investigație, se poate face contra-cost, prețul fiind cu 30% mai mic față de alte centre din Timișoara. Iar rezultatul analizei vine a doua zi, potrivit prof. dr. Cristian Oancea, managerul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase ”Victor Babeș” Timișoara.

”Totul a început cu doi ani în urmă când ne-am dat seama împreună cu colegii de la infecțioase că avem nevoie de un astfel de centru. Noi avem și o secție de pediatrie, copii cu meningită și tot felul de afecțiuni care necesitau rezonanță magnetică. (…) De asemenea, ținând cont și de necesitățile colegilor de la pneumologie, având foarte multe neoplasme pulmonare cu iradiere atât în abdomen, pelvis cât și în creier, am decis să pornim la drum și să investim și în acest domeniu. Am făcut acest RMN care în principal este dedicat copiilor, dar nu numai copiilor ci și adulților. Am vrut să fie un mediu prietenos pentru ei, având în vedere că la medic nu te duci cu zâmbetul pe buze, și să dăm o altă față medicine. (…) Cred că este singurul centru de acest gen din țară”, a declarat prof. dr. Cristian Oancea pentru Sănătatea.TV și RoHealthReview.

În ceea ce privește investiția și echipamentele existente, managerul unității medicale a precizat: ”Investiția, cu tot cu clădire, s-a dus undeva la un 1.200.000 de euro fără TVA. Practic putem să facem tot ce înseamnă RMN integrat atât la copii cât și la adulți pe acest echipament. E un echipament de 1,5 Tesla, dar care este sufficient și pentru patologia pe care vrem să o abordăm, și toate softurile sunt amplasate pe el. Este un apparat nou, de ultimă generație. Avem un modul de PAX unde putem stoca toate datele și să le împărtășim cu colegii noștri ca să cerem diagnosticul diferențiat și are și un soft de inteligență artificială care ajută în confirmarea diagnosticului.”