Centru european statistic de monitorizare a cazurilor oncologice

0
197

Un centru european statistic de monitorizare a cazurilor oncologice se va infiinta in urmatorii doi ani in municipiul Targu Mures, a anuntat Vicepresedintele Societatii de Medicina Oncologica Comparata din cadrul Academiei Romane, dr. Radu Roatis.

„Pasii care se fac in oncologie se fac prin precursori, pentru ca toate aceste studii vin facute initial pe animale. Din aceasta cauza, la nivelul Academiei Romane s-a facut o societate de medicina oncologica comparata, prin care noi oferim studiile pe care le avem, cercetarile si, la nivel national, are o receptivitate larg acceptata de lumea medicala. Am propus infiintarea unui centru european statistic care sa monitorizeze toate cazurile de cancer. Studiile vor fi facute pe carnasiere, caine, pisica urmand sa se faca o comparatie statistica ce va fi facuta si pe om”, a aratat Roatis.

Roatis sustine ca ideea infiintarii acestui centru ii apartine academicianului Nicolae Manolescu, „la sugestia mea”, si ca a fost deja transmisa la nivel european.

„Cred ca intr-o perioada de timp foarte apropiata vom reusi sa implementam acest centru. Astazi am semnat bazele colaborarii cu societatea italiana de oncologie comparata la Brasov. Dansii sunt sustinatorii acestui proiect acesta fiind un proiect unic in Europa. Proiectul va fi dezvoltat de cele doua state. Centrul va lucra pentru Romania, in colaborare cu Italia. Acest centru va fi adaptat la nevoile statelor membre ale Uniunii Europene”, a aratat Radu Roatis.

Acesta a sustinut ca prin infiintarea acestui centru european, Targu Mures devine un pol european.

Sursa: Agerpres

Articolul precedent„Medicul de familie nu este singurul vinovat!”
Articolul următorUn nou tratament de profilaxie pentru prematuri