Centru de Cercetare Dezvoltare pentru Studiul Morfologic si Genetic in Patologia Maligna la Universitatea OVIDIUS din Constanta

0
129

Universitatea OVIDIUS din Constanta finalizeaza in decembrie 2015 Centrul de Cercetare Dezvoltare pentru Studiul Morfologic si Genetic in Patologia Maligna – CEDMOG, un proiect de aproximativ 5 milioane de euro inceput in martie anul trecut.

Centrului CEDMOG va crea cadrului stiintific necesar stimularii cresterii capacitatii de cercetare a Facultatii de Medicina din cadrul Universitatii OVIDIUS din Constanta, prin asigurarea unui mediu de cercetare si educatie de un inalt nivel tehnico-stiintific pentru a facilita tinerilor medici cercetatori si doctoranzi din tara si strainatate perfectionarea studiilor si cercetarilor intr-un Centru public de educatie si cercetare pentru sanatate din Romania, se precizeaza intr-un comunicat de presa.

Infrastructura centrului va permite abordarea unor teme de cercetare concetrate pe dezvoltarea de solutii la problemele de sanatate nationalesi internationale cauzate de tumorile maligne, iar rezultatele cercetarilor pe directiile propuse vor contribui in final la cresterea calitatii actului medical, respectiv a calitatii sociale, conform site-ului CEDMOG, www.cedmog.ro.

Proiectul este co-finantat prin Fondul European de Dezvoltare Regionala, Programul Operational Sectorial „Cresterea Competitivitatii Economice”.

Articolul precedent8.5% dintre femeile examinate in cadrul campaniei „Nu am facut destul”, descoperite cu probleme la san
Articolul următorPeste 1 milion de cazuri noi de boli cu transmitere sexuala sunt depistate in lume in fiecare zi