Celulele stem pot fi utilizate pentru a trata infertilitatea, in conditiile in care cercetatorii americani au reusit sa extraga acest tip de celule din ovare. Ulterior, oamenii de stiinta au folosit celulele stem pentru a crea ovule.

Studiul oamenilor de stiinta de la o pretigioasa universitate din Statele Unite ale Americii a fost realizat pe soarecii de laborator si s-a bazat pe o proteina speciala care marcheaza suprafata celulelor reproductive, ca ovulele. De asemenea, acestia au folosit o masina de sortare a celulelor, care poate separa celulele marcate cu aceasta proteina, cercetatorii obtinand celule reproductive din ovare de soareci. Prin utlizarea acestei metode, specialistii au aratat ca celule pot genera ovule, ce pot fi fertilizate.

Ulterior, metoda a fost aplicata ovarelor umane, donate de femeile cu tulburari de identitate sexuala. Aceasta descoperire reprezinta o speranta pentru acele femei care au probleme cu fertilitatea. Pe de alta parte, sunt specialisti care sustin ca celulele crescute in laboratorprezinta anomalii, o problema care trebuie rezolbata pentru ca ovulele sa fie acceptate in tratamentele de ferilizare.