Cele 194 de țări ale OMS care negociază viitorul tratat pandemic vor primi propuneri „suplimentare” până pe 22 aprilie

0
168

Cele 194 de țări ale Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) au stabilit modul în care negocierile privind un acord global privind prevenirea, pregătirea și răspunsul la viitoarele pandemii vor continua, în vederea realizării unui proiect de acord spre aprobare către Adunarea Mondială a Sănătății în mai 2024.

Acest lucru a fost precizat de OMS într-o declarație în care a apreciat că aceste țări „stabilesc calea de urmat” pentru negocierile privind „Acordul global pentru a proteja lumea de viitoarele urgențe pandemice”.

În paralel cu negocierile privind acordul de pandemie,  guvernele discută, de asemenea,  peste 300 de amendamente la Regulamentul Internațional de Sănătate (2005) (IHR) într-un efort de a consolida aceste reglementări și de a face lumea mai sigură de bolile transmisibile, asigurând în același timp o mai mare echitate în răspunsul global. la urgențe de sănătate publică.

Discuțiile privind proiectul acordului pandemic au avut loc în cadrul celei de-a cincea reuniuni a Corpului Interguvernamental de Negociere (INB), care include cele 194 de țări ale OMS și, la încheierea acestuia, copreședintele Biroului INB, Precious Matsoso, a subliniat că „țările din toate părțile lumii au putut să-și discute ideile, preocupările și sugestiile într-un forum pe care toate țările să le asculte și să ia în considerare”.

Biroul INB: „trebuie să ajungem la un acord care să ne ajute să nu mai repetăm ​​greșelile răspuns la pandemia de covid-19”

Tot joi, s-au încheiat discuțiile privind proiectul de acord privind pandemia care au avut loc în timpul celei de-a cincea reuniuni a  Corpului de Negociere Interguvernamental (INB).

În continuare, Biroul INB va prezenta, „cel mai târziu pe 22 mai”, pe lângă acest „pachet”, spre examinare de către Grupul de redactare, un text al Biroului „pe baza” tuturor comunicărilor primite și incluse în compilație. document.

Grupul de redactare al INB se va întruni în luna iunie pentru a „continua negocierile” și, în acest sens, Roland Driece, și el copreședintele Biroului INB, a avertizat că „trebuie să ajungem la un acord care să ne ajute să nu mai repetăm ​​greșelile răspuns la pandemia de Covid-19” și a spus că există deja „multe propuneri și sugestii constructive pe masă cu privire la modul de realizare”.

În cadrul procesului convenit de guverne la o sesiune specială a Adunării Mondiale a Sănătății la sfârșitul anului 2021, negocierile privind proiectul de acord privind pandemia vor avea ca scop producerea unui proiect final pentru examinarea celei de-a 77-a Adunări Mondiale a Sănătății. Sănătate în mai 2024, după cum a reamintit joi, directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, care este încrezător că termenele vor fi respectate.

Grupul de redactare INB se va reuni în iunie pentru a continua negocierile

În acest moment, OMS a reamintit că țările au convenit să „țină o fereastră deschisă” pentru primirea de propuneri scrise „suplimentare” până pe 22 aprilie și că aceste propuneri „vor fi compilate cu toate celelalte făcute în ultimele săptămâni” într-un „ pachet” care va fi „disponibil tuturor participanților din grupul de redactare”.

În continuare, Biroul INB va prezenta, „cel mai târziu pe 22 mai”, pe lângă acest „pachet”, spre examinare de către Grupul de redactare, un text al Biroului „pe baza” tuturor comunicărilor primite și incluse în compilație. document.

Grupul de redactare al INB se va întruni în luna iunie pentru a „continua negocierile” și, în acest sens, Roland Driece, și el copreședintele Biroului INB, a avertizat că „trebuie să ajungem la un acord care să ne ajute să nu mai repetăm ​​greșelile răspuns la pandemia de covid-19” și a spus că există deja „multe propuneri și sugestii constructive pe masă cu privire la modul de realizare”.

Articolul precedentAcțiunea impresionantă prin care au marcat medicii bănățeni Ziua Mondială a Sănătății
Articolul următorStudiu: Vaccinul anti-RSV dezvoltat de Pfizer, eficienţă de 82% împotriva infecţiei severe la sugari