Prof. dr. Cornelia Bala, președintele Asociației Române de Educație în Diabet și un diabetolog cu multă experiență, a promovat în urmă cu puțin timp examenul de avansare în cariera didactică pentru funcția de profesor universitar, în cadrul Universității de Medicină și Farmacie ”Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca.

Prof. dr. Cornelia Bala este una dintre cele mai tinere figuri consacrate deja în Medicina și Diabetologia românească și este membră în Comisia de Diabet Zaharat, Nutriție și Boli Metabolice a Ministerului Sănătății.

Ea face parte din Comitetul Executiv al numeroase societăți științifice precum

Societatea Romana de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice, Asociaţia Română pentru Studiul Obezităţii; Federatia Romana de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice (vicepreşedinte) și Societatea Română de Hipertensiune (vicepreședinte). De asemenea, este membru în Asociaţia Română pentru Studiul Obezităţii și Asociaţia Română de Ateroscleroză şi Lipidologie.

Prof. dr. Cornelia Bala face parte din echipa formată de prof. dr. Nicolae Hâncu, membru de onoare al Academiei Române, la centrul din Cluj.