Persoanele care consuma cu regularitate ceai negru sunt protejate de problemele cardiovasculare si de diabet, se arata intr-un studiu al cercetatorilor britanici.

Specialistii au analizat peste 40 de studii ale caror concluzii au aratat ca ceaiul negru are un efect protector asupra sistemului cardiovascular. Efectul benefic asupra organismului se datoreaza atat antioxidantilor care se gasesc in concentratie mare in ceaiul negru cat si L-teraninei, un aminoacid care are proprietatea de a regla tensiunea arteriala si de a inhiba formarea cheagurilor sagvine care determina infarctul sau accidentul vascular cerebral.

Totodata cercetatorii au evidentiat legatura dintre consumul zilnic de ceai negru si un risc mai mic de diabet, daca se beau intre una si cinci cesti de ceai. Din cercetarile anterioare a reiesi faptul ca ceaiul negru are un efect protector si pentru vasele de sange, pentru ca reduce rigiditatea acestora.

De asemenea ceaiul negru scade cu 71% riscul de a dezvolta boala Parkinson, daca pe fiecare luna se beau aproximativ 23 de cesti. Ceaiul negru contine o concentratie mult mai mare de cofeina decat cea din ceaiul verde, de aceea poate fi folosit si ca energizant. Pentru ca ceaiul negru ajuta la arderea grasimilor, de cele mai multe ori este recomandat in curile de slabire.