Cea de-a V-a editie a Conferintei Managementul Dislipidemiilor, Obezitatii si Sindromului Metabolic incepe astazi

0
240

Cea de-a V-a editie a Conferintei Managementul Dislipidemiilor, Obezitatii si Sindromului Metabolic incepe astazi, 27 noiembrie 2015. Manifestarea stiintifica ii are co-presedinti pe prof. univ. dr. Nicolae Hancu, membru de onoare al Academiei Romane, si pe acad. Maya Simionescu.

Evenimentul aduce in prim plan problematica dislipidemiilor, obezitatii si sindromului metabolic, informatii care sunt expuse participantilor de unii dintre cei mai renumiti specialisti din domeniul diabetologiei, dar si din arii conexe.

Printre temele ce vor fi abordate in cele doua zile de conferinta (27 si 28 noiembrie 2015) se regasesc: „Legaturi primejdioase: Obezitate – Inflamatie – Aterogeneza”, „Sindromul metabolic – actualizarea conceptului si a abordarii”, „Tratamentul farmacologic al obezitatii”, „Optimizarea stilului de viata in dislipidemii si sindromul metabolic”, dar si multe alte subiecte de interes.

De asemenea, participantii pot lua parte, in cea de-a doua zi a conferintei, la un curs de lipidologie clinica, organizat stiintific de Societatea Romana de Cardiologie.

Cea de-a V-a editie a Conferintei Managementul Dislipidemiilor, Obezitatii si Sindromului Metabolic este organizata stiintific de Federatia Romana de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice!

Parteneri stiintifici: Asociatia Romana de Ateroscleroza si Lipidologie Clinica, Asociatia Romana pentru Studiul Obezitatii, Societatea Romana de Cardiologie, Societatea Romana de Hipertensiune, Fundatia Pentru Alimentatie Sanatoasa

Management eveniment: Sanatatea Press Group

Articolul precedentParintii copiilor bolnavi de cancer cer sanse egale la tratament si echipe multidisciplinare in centrele oncologice
Articolul următorDurerile de cap – afectiune minora sau motiv de ingrijorare?