Ce spune Ludovic Orban despre măștile de protecție distribuite la alegeri

0
94

[front_live]248451222800477857352390-2020-08-20_16:26[end_live]

Licitația pentru achiziția măștilor de protecție ce vor fi distribuite persoanelor care vor avea nevoie la alegeri va fi organizată mai bine decât cea pentru achiziția de măști pentru persoanele defavorizate. Este declarația premierului Ludovic Orban.

”Vor fi asigurate măști pentru acei cetățeni care nu au masca la ei și li se va pune la dispoziție masca și subst dezinfect pe perioada exercitării dreptului de vot, pentru că votul de vot se exercită în spații închise”, a declarat premierul.

Ludovic Orban a anunțat că la începutul săptămânii viitoare urmează să fie aprobat ordinul comun al Ministerului Sănătăţii, Ministerului de Interne şi Autorităţii Electorale Permanente privitor la regulile de protecţie sanitară care vor fi aplicate pe perioada campaniei electorale şi respectiv pe perioada exercitării dreptului de vot la alegerile locale.

„Până mâine seară urmează să fie finalizat draftul de ordin comun al Ministerului Sănătăţii, Ministerului de Interne şi AEP. Îl voi trimite spre consultare liderilor celorlalte formaţiuni politice şi la începutul săptămânii viitoare să-l adoptăm sub formă de ordin comun”, a precizat premierul.

Articolul precedentȘapte modificări „esenţiale” pentru începerea în siguranţă a şcolilor, propuse de World Vision România
Articolul următorVIDEO Linie de producție de teste rapide pentru COVID-19 în România