Ce condiții trebuie îndeplinite pentru eliberarea avizului anual al OAMGMAMR

0
35

Monitorul Oficial a publicat hotărârea Ordinului Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România (OAMGMAMR) privind eliberarea avizului anual.

Astfel, avizul anual se eliberează la cerere, la data începerii activității profesionale sau în ultimul trimestru al anului în curs pentru anul următor, dacă sunt îndeplinite cumulativ următoarele condiții:

– asigurare de răspundere civilă pentru greșeli în activitatea profesională, valabilă pentru anul calendaristic pentru care se solicită avizul, cu respectarea sumei minime de asigurare prevăzute legal pentru locul de muncă în care solicitantul exercită profesia de asistent medical/moașă;

Ad in title

– plata cotizației la zi;

– realizarea numărului minim de credite de educație profesională continuă pe anul în curs.

Potrivit hotărârii, în cazul membrilor OAMGMAMR care la data solicitării nu îndeplinesc condițiile și celor care solicită avizul după data de 31 decembrie, eliberarea avizului anual se va face cu valabilitate doar de la data solicitării și a îndeplinirii tuturor cerințelor legale.

De asemenea, răspunderea pentru exercitarea profesiei de asistent medical generalist, moașă sau asistent medical fără aviz anual revine membrului OAMGMAMR în cauză și angajatorului.

Totodată, hotărârea OAMGMAMR publicată în Monitorul Oficial abrogă Hotărârea Consiliului Național al Ordinului Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România nr. 27/2019 privind perioada de eliberare a avizului anual.

 

Articolul precedent“Grigore Alexandrescu”, “M.S. Curie” și “Victor Gomoiu” au devenit spitale suport COVID-19
Articolul următorA decedat fostul manager al Spitalului Județean din Baia Mare „Dr Constantin Opriș”