Ce analize sunt recomandate in timpul sarcinii

0
145

Specialistii recomanda in timpul sarcinii efectuarea unor investigatii care au ca scop urmarirea bunei dezvoltari a fatului si a starii de sanatate a viitoarei mame. Pe langa ecografiile de morfologie, analizele de sange sunt de asemenea recomandate.

„in momentul in care se stabileste diagnosticul de sarcina medicul ii va recomanda pacientei o serie de analize de sange. Aceste analize de sange bineinteles ca se fac si in functie de ultimele analize efectuate de pacienta. Daca pacienta a efectuat un set complet de analize preconceptionale, atunci numarul de analize de sange este relativ mic. Se fac analizele uzuale doar pentru a verifica ca intre timp nu s-a intamplat nimic special. Unele dintre analize se refera la infectiile care ar putea sa determine modificari sau riscuri suplimentare pentru sarcina. De aceea se lucreaza anticorpii care ar putea sa protejeze o pacienta pe parcursul sarcinii. (…) Se mai fac si testele de urina pentru a verifica functia renala si imposibilitatea sau lipsa unei infectii urinare”, a declarat pentru www.sanatateatv.ro dr. Catalin Petru Haiduc, medic primar Obstetrica-Ginecologie.

De asemenea, potrivit specialistului, in timpul sarcinii se mai fac analizele pentru hepatitele de tip B si C, pentru sifilis si SIDA. Recomandate sunt si analizele pentru asa numitul sindrom Torch, adica pentru identificarea unor infectii cum ar fi: toxoplasmoza, listeria, citomegalovirus, virusul varicelo-zosterian. Astfel de infectii ar putea afecta sarcina daca s-ar dezvolta in timpul acesteia.

in functie de ultima data cand anumite investigatii au fost efectuate, medicul specialist poate solicita repetarea acestora.

Articolul precedentSpecialist: Hipertensiunea arteriala, obezitatea, diabetul zaharat si dislipidemiile, factori de risc pentru aparitia Alzheimer
Articolul următorOMS: 42 de milioane de copii sub 5 ani, la nivel global, sunt supraponderali