Cauza incendiului de la Spitalul de Copii din Timișoara: Un aparat defect de purificare a aerului

0
113

Reprezentanţi ai ISU şi ai Poliţiei Timiş au stabilit că degajările mari de fum care s-au produs în Spitalul de Copii „Louis Ţurcanu” din Timişoara, în noaptea de sâmbătă spre duminică, au fost cauzate de defectarea unui aparat electric de purificare a aerului din camera tehnică a Compartimentului Transplant Medular, a anunţat ISU Timiş.

„Incidentul s-a produs în camera tehnică, situată la etajul I al imobilului, din cadrul Compartimentului Transplant Medular, iar cauza probabilă a incendiului, care a dus la degajări mari de fum la nivelul etajelor I şi II ale spitalului, a fost defectarea pe timpul exploatării a unui aparat electric de purificare a aerului”, precizează purtătorul de cuvânt al ISU Timiş, Elena Megherea, citată de Agerpres.

42 de copii au fost evacuaţi în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică de la Spitalul de Copii „Louis Ţurcanu” din Timişoara, în urma degajării de fum la două etaje ale clădirii. Aceștia au fost transferaţi pe alte secţii ale unităţii sanitare şi la mai multe spitale din oraş. Șase copii au fost intubaţi, iar unul dintre micuţi avea insuficienţă respiratorie.

Începând cu ora 2:20, a fost dezactivat Planul Roşu de intervenţie.

Cei 42 de copii au fost transferaţi la alte unităţi sanitare din Timişoara cu ajutorul a trei autosanitare SMURD, şapte ambulanţe SAJ, două autospeciale de transport personal şi victime multiple şi un microbuz de transport persoane din cadrul ISU Timiş.

Din fericire, nicio persoană nu a necesitat îngrijiri medicale suplimentare, menţionează sursa citată.

Odată cu cei 42 de copii au fost evacuaţi şi 41 de părinţi.

Articolul precedentDegajare de fum la Spitalul „Louis Ţurcanu” din Timişoara: Cei 42 de copii evacuaţi, transferați la mai multe spitale din oraș
Articolul următorInfecția cu virusul West Nile: Cauze, simptome și tratament