Câte cazuri de gripă clinică au fost raportate la nivel național în ultima săptămână

0
250

323 de cazuri de gripă clinică au fost raportate, la nivel național, în săptămâna 9 – 15 mai, faţă de 23 înregistrate în aceeaşi perioadă a anului trecut, informează joi Institutul Naţional de Sănătate Publică.

În acelaşi interval au fost raportate trei cazuri de infecţii respiratorii acute severe (SARI), cu patru mai puţine faţă de săptămâna precedentă şi cu două mai multe faţă de aceeaşi perioadă a sezonului trecut.

La nivel naţional, numărul total de cazuri de infecţii respiratorii acute (gripă clinică, IACRS şi pneumonii) a fost de 36.933, de 1,3 ori mai mare comparativ cu cel înregistrat în aceeaşi săptămână a sezonului precedent (27.409) şi cu 5,9% mai mică comparativ cu cel din săptămâna anterioară (34.862).

Până în prezent au fost înregistrate trei decese confirmate cu virus gripal.

Conform INSP, până pe 15 mai, au fost vaccinate antigripal cu ser distribuit de Ministerul Sănătăţii 1.520.477 persoane din grupele la risc.

Articolul precedentMinistrul Rafila: Formarea unui corp profesional puternic de cercetare a funcționării celulelor poate duce România în topul ţărilor lumii
Articolul următorMS: Patru decese la pacienți cu COVID, toți nevaccinați, de la ultima raportare. LA ATI sunt internate 125 de persoane