Câte cabinete de vaccinare anti-COVID-19 urmează să fie deschise în martie. Anunțul președintelui CNCAV

0
26
6328009 09.09.2020 A prepares to administer the Russian coronavirus vaccine developed by the Gamaleya Scientific Research Institute of Epidemiology and Microbiology to a volunteer during the third phase of the post-registration clinical trials at a clinic, in Moscow, Russia. On August 11, Russia became the first country in the world to register a vaccine against COVID-19. Vladimir Pesnya / Sputnik

În luna martie urmează să fie deschise cel puțin 200 de cabinete de vaccinare anti-COVID-19,  care ar putea asigura imunizarea a 12.000 de persoane noi, pe zi, a anunțat, marți, președintele Comitetului Național de Coordonare a Activității privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), Valeriu Gheorghiță.

”În luna martie vom deschide noi cabinete de vaccinare, cel puțin 200 de cabinete de vaccinare, unde vom disitrbui vaccinuri de la Pfizer, conform calendarului de livrare, ceea ce va asigura un număr de aproximativ 12.000 de persoane noi care vor putea fi vaccinate zilnic. Posibilitatea de programare va putea fi disponibilă foarte probabil în prima parte a lunii martie, la finalul primei săptămâni, iar activitatea de vaccinare va începe din 15 martie, cel mai târziu. Este posibil să înceapă și mai devreme, în funcție de dozele pe care le vom avea disponibile și dacă nu vor apărea alte schimbări în calendarul de livrare (…) În luna aprilie intenționăm să deschidem toate cabinetele de vaccinare prevăzute la nivelul fiecărui județ”, a declarat Valeriu Gheorghiță.

Etapa a treia de vaccinare, în aprilie

Ad in title

”Tot în aprilie este prevăzută începerea etapei a treia. Noi credem că după jumătatea lunii aprilie vom putea atinge cel puțin 100.000 de persoane vaccinate zilnic, respectiv 50.000 de persoane cu prima doză și 50.000 de persoane cu a doua doză. În luna septembrie am putea atinge acel prag de imunitate colectivă, de cel puțin 60% – 70%, reprezentând un număr de aproximativ zece milioane de persoane”, a explicat Valeriu Gheorghiță.

 

Articolul precedentValeriu Gheorghiță, despre persoanele testate pozitiv cu virusul SARS-CoV-2 după vaccinare
Articolul următorGheorghiţă: Stocul de vaccin de la Moderna este zero. Când va ajunge în România o nouă tranșă de vaccin