Medicul erou de la Piatra Neamț, Cătălin Denciu, cel care și-a riscat viața pentru salvarea pacienților din incendiul de pe 14 noiembrie, a fost detubat.

Medicii de la spitalul din Belgia, unde este internat în prezent, au reușit să-i refacă doctorului Cătălin Denciu piciorul drept, potrivit unui post de televiziune.

Totuși, el urmează să fie supus mai multor intervenții chirurgicale pentru arsurile numeroase de pe suprafața corpului. Alături de dr. Cătălin Denciu se află, la Bruxelles, și soția acestuia, de profesie tot medic.

Începând de vineri, 11 decembrie, medicul a început procedura de kinetoterapie la Spitalul Militar Regina Astrid din Bruxelles.

Vă reamintim că medicul a suferit arsuri pe 75% din suprafața corpului în încercarea de a-și salva pacienții din incendiul izbucnit în secția ATI a Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț.

Zece pacienți și-au pierdut viața în seara incendiului. Alți șase pacienți infectați cu SARS-CoV-2, internați la ATI Piatra Neamț, au fost transferați la Spitalul de la Lețcani, județul Iași. Cinci dintre ei au murit în ultimele săptămâni.