Carantina se prelungeşte cu șapte zile, începând de sâmbătă seara, de la ora 22,00, în localităţile ilfovene Corbeanca, Dobroeşti, Mogoşoaia, Otopeni şi Popeşti-Leordeni.

Potrivit unui comunicat al Prefecturii Ilfov, deciziile survin ca urmare a ordinelor emise în acest sens de şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), secretarul de stat Raed Arafat.

„Prelungirea măsurii de carantinare zonală pentru cele cinci localităţi ilfovene a fost propusă ca urmare a analizelor de risc zonă focar întocmite de către Direcţia de Sănătate Publică Ilfov şi a avizelor emise de către Institutul Naţional de Sănătate Publică”, se menționează în comunicat, potrivit Agerpres.

Rata de incidenţă cumulată în aceste localități este de:

– 7,76 la mia de locuitori pentru comuna Corbeanca;

– 7,01 la mia de locuitori pentru comuna Dobroeşti;

– 7,97 la mia de locuitori pentru comuna Mogoşoaia;

– 8,89 la mia de locuitori pentru oraşul Otopeni;

– 8,98 la mia de locuitori pentru oraşul Popeşti-Leordeni.

De asemenea, măsura carantinei zonale va fi ridicată pentru oraşul Măgurele începând de sâmbătă, ora 22,00, potrivit unui comunicat al Prefecturii Ilfov. potrivit datelor transmise de către DSP Ilfov, în oraşul Măgurele, rata de incidenţă cumulată în ultimele 7 zile a scăzut de la 6,63 la mia de locuitori la 5,10 la mia de locuitori.