Casele de asigurari din Bucuresti si alte 17 judete isi prelungesc programul pentru eliberarea cardurilor de sanatate

0
21

Odata cu introducerea de la 1 septembrie a obligativitatii utilizarii cardului de sanatate pentru a beneficia de servicii medicale decontate, Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (CNAS) anticipeaza un val de solicitari de eliberare a cardurilor neridicate.

Astfel, potrivit unui comunicat de presa transmis de catre CNAS, casele de asigurari care au un numar mare de carduri care trebuie ridicate vor functiona dupa un program prelungit: de luni pana vineri, in intervalul 08.00-20.00.

„Pentru ca estimam ca in perioada urmatoare va fi un numar mai mare de asigurati care vor solicita cardurile de sanatate, am cerut extinderea programului de lucru cu asiguratii. Vom vedea cum vor evolua lucrurile in prima saptamana, dupa care vom decide unde si daaa este necesara mentinerea acestui program prelungit”, a declarat Vasile Ciurchea, presedintele CNAS, conform comunicatului respectiv.

Ad in title

Program prelungit vor avea case de asigurari din judetele: Arad, Bihor, Bistrita-Nasaud, Brasov, Buzau, Caras-Severin, Cluj, Constanta, Dolj, Galati, Hunedoara, Iasi, Mures, Neamt, Prahova, Suceava, Timis si din municipiul Bucuresti.

Datele CNAS arata ca aproximativ 300.000 de carduri de sanatate asteapta sa fie ridicate de catre asigurati, in timp ce alte circa 600.000 vor mai fi tiparite pana la finele anului 2015. Pana acum, in sistem au fost activate peste 8.7 milioane de carduri.

Articolul precedentIntra in vigoare obligativitatea folosirii cardului de sanatate! Cum functioneaza acesta
Articolul următorFestival de prim ajutor organizat de catre Crucea Rosie