Casa de Asigurari de Sanatate Bucuresti aloca bani in plus pentru analize medicale si investigatii imagistice

0
3

Casa de Asigurari de Sanatate a Municipiului Bucuresti a alocat fonduri suplimentare pentru efectuarea de analize medicale si investigatii imagistice de inalta performanta, se arata intr-un comunicat de presa, publicat pe site-ul institutiei.

Potrivit documentului, suma totala alocata este de peste 21 de milioane de lei, dintre care aproape 6 milioane de lei sunt distribuiti pentru radiologie de inalta performanta (RMN, CT, scintigrafii, angiografii), iar aproape 16 milioane de lei sunt alocati analizelor de laborator.

Potrivit CASMB, biletele de trimitere pentru aceste investigatii sunt valabile astfel: 30 de zile calendaristice de la data emiterii pentru diagnosticele de tip acut/subacut/acutizari ale unor afectiuni cronice, 90 de zile pentru efectuarea de investigatii paraclinice pentru afectiuni ca diabetul, bolile de nutritie sau cancer; 90 de zile pentru examinarile histopatologice si citologice, precum si pentru investigatiile paraclinice recomandate de medicul de familie sau medicul de specialitate din ambulatoriu, 60 zile pentru celelalte boli cronice, 90 de zile calendaristice pentru investigatii medicale de inalta performanta a€” RMN, CT, scintigrafii, angiografii.

De asemenea, instututia mentioneaza ca in situatia in care, din motive obiective, asiguratii nu pot efectua investigatiile in ziua programarii la furnizorul ales pot, fie sa se programeze pe lista de asteptare a respectivului furnizor, fie sa aleaga un alt furnizor de servicii, la care se pot prezenta cu acelasi bilet de trimitere.

Articolul precedentAstazi este Ziua Mondiala a Sanatatii Mintale. Aproximativ 5% dintre asiguratii CNAS figureaza cu retete pentru boli mintale
Articolul următorFebra, in primul trimestru de sarcina, ar putea produce malformatii ale inimii si fetei copilului