CAS Prahova: Terapiile destinate pacienţilor cu autism ar putea fi decontate de la 1 noiembrie

0
169

În Prahova sunt peste 1.500 de copii cu autism, mulţi nedeclaraţi iar terapiile destinate pacienţilor cu autism ar putea fi decontate de la 1 noiembrie – a transmis, vineri, directorul Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) Prahova, Cătălin Măguleanu.

Decontarea ar urma să fie făcută în cadrul unui program naţional de sănătate curativ:

„Sperăm că de la 1 noiembrie se va demara procedura pe programul naţional de sănătate curativ pentru pacienţii cu autism, mai ales în zona de copii” – a precizat acesta, precizând că așteaptă criteriile de evaluare care se vor finaliza printr-un act normativ în transparenţă decizională.

„Trebuie să îndeplinească nişte criterii de eligibilitate, iar de la 1 noiembrie, sperăm noi, sau 1 decembrie se vor deconta două şedinţe pe zi de 50 de minute, a căror valoare este de 130 de lei pe şedinţă”, a subliniat Cătălin Măguleanu.

Contractele vor fi încheiate cu cabinetele de psihologi autorizaţi de către Colegiul Psihologilor.

Articolul precedentMesajul secretarului de stat în Ministerul Sănătăţii, Alexandru Rogobete, către conducerea ASSMB: „Toleranță ZERO pentru cei care risipesc bani din PNRR”. Oana Gabriela Sivache reacționează printr-un mesaj adresat ministrului Alexandru Rafila
Articolul următorVersiunea actualizată a vaccinului anti-COVID Moderna, autorizată de Comisia Europeană