Carne de porc infestata cu dioxina, pe piata din Romania!

0
209

Peste trei tone de carne de porc infestata cu dioxina, importate direct din Irlanda au ajuns si in Romania.

in ciuda faptului ca autoritatile sanitar-veterinare au declarat, in repetate randuri, ca romanii sunt in afara oricarui pericol si ca nu exista niciun motiv de ingrijorare, faptele ii contrazic: pe piata din Romania au ajuns deja cantitati mari din aceasta carne infestata.

Ţinand cont de faptul ca in aceasta luna consumul de carne de porc creste semnificativ iar preparatele traditionale sunt pregatite din timp este foarte posibil ca aceste cantitati sa fie deja consumate de romanii din cel putin cinci regiuni. Inspectorii de la ANSV vor face controale si in Bucuresti, in supermarket-urile in care s-ar putea comercializa carnea infestata.

Termenul de „dioxine” se refera la un grup de substante cu structura chimica si proprietati biologice asemanatoare. Toate aceste substante au potential toxic si cancerigen. Efectul caracteristic al dioxinei asupra corpului uman este cloracneea. Dioxinele actioneaza asupra pielii producand rush (inrosirea pielii pe zone limitate), decolorare zonala si crestere excesiva a parului in special pe fata si in partea superioara a corpului. Un alt organ afectat de aceste substante este ficatul, dar intensitatea reactiilor la acest nivel este moderata.

Conform studiilor, expunerea la doze mai mici sau mai mari de dioxina, dar pe perioade indelungate, creste considerabil riscul de cancer. Autoritatile irlandeze au intrat in alerta la sfarsitul saptamanii trecute. Guvernul a ordonat retragerea, tuturor produselor de carne de porc produsa dupa 1 septembrie, din magazine, restaurante si fabrici de prelucrare, ca urmare a suspiciunilor privind contaminarea cu dioxina.

Sursa: SanatateaTV

Articolul precedentDonarea si transplantul de organe, in atentia Comisiei Europene!
Articolul următorProf. Dr. Bogdan Marinescu, premiat pentru intreaga cariera medicala!