Care sunt recomandările CE privind o abordare comună, la nivelul UE, a testării pentru COVID-19

0
151

Comisia Europeană a publicat vineri un set de recomandări privind o abordare comună referitoare la testarea pentru COVID-19 în Europa, ca inițiativă de monitorizare în urma comunicării din 15 iulie privind pregătirea sistemelor sanitare din UE pentru a reacționa rapid la o nouă izbucnire a epidemiei de COVID-19.

Recomandările stabilesc acțiuni concrete de sprijinire a țărilor în ceea ce privește planificarea și organizarea eforturilor lor de testare în diferitele stadii ale pandemiei. Recomandările au fost aprobate de Comitetul pentru securitate sanitară cu scopul de a raționaliza abordările naționale și de a asigura o testare mai coerentă pentru COVID-19 în întreaga UE.

„Testarea și depistarea contacților sunt aspecte esențiale ale unui răspuns eficace la COVID-19, care asigură menținerea la un nivel minim a răspândirii virusului. Având în vedere faptul că va începe sezonul gripei, pe parcursul căruia se preconizează o creștere a numărului de persoane care vor prezenta simptome compatibile cu COVID-19, este mai important ca oricând ca toate statele membre să dispună de strategii de testare eficace și solide. Aceste recomandări vor ajuta statele membre să îmbunătățească depistarea timpurie a persoanelor infectate și să asigure o mai bună imagine de ansamblu a ratelor de infectare și a transmiterii virusului”, a declarat Stella Kyriakides, comisarul pentru sănătate și siguranța alimentară.

Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor a publicat tot vineri un raport privind strategiile și obiectivele de testare pentru COVID-19.

Articolul precedentComisia Europeană a semnat cu Sanofi-GSK un contract pentru achiziţia unui potenţial vaccin contra COVID-19
Articolul următorLegea care acordă personalului didactic cu integrare clinică o indemnizație de 50% din salariu a fost promulgată