Care este gradul de pozitivare a testelor COVID-19 efectuate în ultimele 24 de ore

0
411

Într-un interval de 24 de ore, pe teritoriul ţării noastre, au fost înregistrate 16.958 persoane pozitive cu virusul SARS-CoV-2, dintr-un total de 48.101 teste RT-PCR şi antigen efectuate. Gradul de pozitivare pentru testele COVID-19 efectuate este de 32,25%, a informat, luni, Ministerul Sănătăţii.

Ministerul reiterează că persoanele care au simptome ce pot indica prezenţa virusului SARS-CoV-2 (febră, tuse, oboseală, dureri de cap, pierderea gustului şi a mirosului etc.) sunt rugate să apeleze medicul de familie, call centerele DSP sau numărul unic de urgenţă 112 pentru a solicita testarea.

În Bucureşti şi în judeţul Ilfov persoanele cu simptome de COVID-19 se pot deplasa cu mijloace proprii, nu cu mijloace de transport în comun, la centrele special create pentru recoltarea de probe pentru testare.

Persoanele ale căror teste sunt pozitive se pot deplasa la centrele de evaluare COVID-19 (http://www.ms.ro/centre-de-evaluare-covid-19/) pentru a primi consultaţie şi tratamentul necesar.

”În situaţia în care aveţi forme severe şi simptomele se manifestă agresiv apelaţi numărul unic de urgenţă 112!”, transmite Ministerul Sănătăţii.

Potrivit sursei citate, dintre cele 1.102 de persoane internate duminică la ATI, 948 sunt nevaccinate anti-COVID, iar dintre cele 81 de decese înregistrate 66 au survenit la pacienţi nevaccinaţi.

Articolul precedentGCS: Aproape 17.000 cazuri noi de persoane infectate cu SARS- CoV-2. Crește numărul pacienților la ATI
Articolul următorMedic pediatru la „Salvaţi Copiii”, despre sindromul bebeluşului scuturat: Părinţi nepregătiţi psihologic, exasperaţi de plânsete, ajung să scuture copilul