Care este gradul de pozitivare a testelor COVID-19 efectuate în ultimele 24 de ore

0
476

Gradul de pozitivare a testelor COVID-19 efectuate în ultimele 24 de ore este de 32,01%, a informat, joi, Ministerul Sănătăţii.

Cel mai mare grad de pozitivare – 38,36% – a fost înregistrat luni.

„Într-un interval de 24 de ore, pe teritoriul României au fost înregistrate 32.671 persoane pozitive cu virusul SARS-CoV-2, dintr-un total de 102.045 teste RT-PCR şi antigen efectuate. Gradul de pozitivare este de 32,01%”, arată un comunicat al MS.

Ministerul Sănătăţii solicită persoanelor care au simptome ce pot indica prezenţa virusului SARS-CoV-2 (febră, tuse, oboseală, dureri de cap, pierderea gustului şi a mirosului etc.) să apeleze la medicul de familie, call-centerele DSP sau la numărul unic de urgenţă 112 pentru a solicita testarea.

De asemenea, persoanele care manifestă simptome şi sunt în Bucureşti sau judeţul Ilfov se pot deplasa cu mijloace proprii, nu cu mijloace de transport în comun, la centrele special create pentru recoltarea de probe pentru testarea COVID-19.

Persoanele ale căror teste sunt pozitive se pot deplasa la centrele de evaluare pentru a primi consultaţie şi tratamentul necesar.

„În situaţia în care aveţi forme severe şi simptomele se manifestă agresiv, apelaţi numărul unic de urgenţă 112”, recomandă MS.

Specialiştii în sănătate publică susţin că vaccinarea rămâne cea mai eficientă metodă de prevenire a formelor grave de COVID-19 şi a deceselor.

„Astăzi, dintre cele 993 persoane internate la ATI, 840 sunt persoane nevaccinate. De asemenea, dintre cele 111 de decese înregistrate, 85 au survenit la pacienţi nevaccinaţi”, arată Ministerul Sănătăţii.

Articolul precedentMonitorul Oficial: Traseul pacientului confirmat cu infecţie SARS-CoV-2
Articolul următorINSP: 58.592 de cazuri de infecţii respiratorii acute în săptămâna 24-30 ianuarie