Carantina obligatorie pentru pacienţii cu COVID-19, anulată în Israel

0
383

Israelul a decis să anuleze carantina obligatorie pentru pacienţii diagnosticaţi cu COVID-19, potrivit unui comunicat publicat de Ministerul Sănătăţii din această ţară

Măsura va intra în vigoare marţi, punând astfel capăt unei obligativităţi de peste trei ani privind plasarea în carantină a cazurilor pozitive la COVID-19 după declanşarea pandemiei de coronavirus în februarie 2020, informează agenţia de presă Xinhua, citată de Agerpres.

Ministerul Sănătăţii din Israel le-a recomandat totuşi persoanelor infectate cu noul coronavirus să se plaseze singure în carantină la domiciliu, în pofida anulării acelei obligativităţi, şi să poarte o mască sanitară atunci când ies în afara locuinţelor.

De asemenea, ministerul israelian a sfătuit populaţia să se vaccineze împotriva SARS-CoV-2, mai ales persoanele care fac parte din categoriile vulnerabile.

De la începutul pandemiei, aproximativ 4,82 milioane de cazuri de COVID-19 au fost diagnosticate în Israel, reprezentând aproximativ jumătate din populaţia ţării. În total, 12.509 de oameni au murit în Israel din cauza acestui virus.

Articolul precedentZiua Națională a Medicului Veterinar
Articolul următorCel mai atractiv angajator din industria farmaceutică românească