Cantități suplimentare de dezinfectanți și de echipamente de protecție în rezerva Ministerului Sănătății

0
41

Ministerul Sănătății a majorat semnificativ rezerva de dezinfectanți și de echipamente de protecție pentru a asigura necesarul unităților sanitare, reiese dintr-un ordin publicat marți, 8 septembrie 2020, în Monitorul Oficial (nr. 1.550/2020), care completează ordinul Ministrului Sănătății nr. 1.033/2011.

Potrivit noului ordin, cantitatea necesară de dezinfectant pentru suprafețe non-critice este de 500.000 de litri sau kg, numărul de mănuși de unică folosință cu manșetă medie este de 5.000.000 de bucăți, iar a măștilor chirurgicale este de 10.000.000 de bucăți.

Totodată, ordinul prevede eliminarea obligativității livrării de produse din rezerva Ministerului Sănătății către DSP-uri, unități sanitare publice sau instituții publice.

Ad in title

De asemenea, produsele și bunurile din rezervă trebuie înregistrate în patrimoniul instituțiilor care le-au primit ”conform proceselor verbale de predare-primire, constituite în baza contractelor de furnizare a produselor”.

 

Articolul precedentVIDEO Klaus Iohannis: Decizia de a deschide şcolile, deşi nu este una uşoară, e ”corectă şi necesară”
Articolul următorCe documente medicale sunt necesare pentru înscrierea, frecventarea sau terminarea unui ciclu de învățământ