Când va fi disponibil vaccinul pentru copii Pfizer/BioNTech în UE

0
129

Producţia vaccinului anti-COVID-19 pentru copii al alianţei Pfizer/BioNTech urmează să se accelereze, iar vaccinul urmează să fie disponibil în Uniunea Europeană (UE) începând de la 13 decembrie, transmite, miercuri, preşedinta Comisiei Europene (CE), Ursula von der Leyen, relatează AFP.

Anunţul a fost făcut la Bruxelles, într-o conferinţă de presă dedicată evoluţiei pandemiei COVID-19 după apariţia variantei Omicron a SARS-CoV-2.

Comunitatea ştiinţifică are nevoie de ”100 de zile” pentru a adapta răspunsul prin vaccinare acestei noi variante a noului coronavirus, a subliniat preşedinta Comisiei.

Col. dr. Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID-19 în România, a anunţat recent că pentru imunizarea anti-COVID a copiilor între 5 şi 11 ani au fost identificate circa 45 de cabinete de vaccinare în unităţile sanitare şi alte 135, în centrele unde se foloseşte vaccin Pfizer.

 

Articolul precedentBilanț GCS: 1.121 pacienți, dintre care opt copii, internați la ATI. 79 decese, în ultimele 24 de ore
Articolul următorPreședinta CE, despre vaccinarea anti-COVID-19 obligatorie în UE