Când ar putea fi introdus pașaportul de vaccinare anti-COVID-19 în UE

0
26

Pașaportul de vaccinare împotriva noului coronavirus ar putea fi introdus la nivelul Uniunii Europene în luna iulie, însă propunerea legislativă urmează să fie dezbătută de oficialii europeni la sfârșitul lunii martie.

”Urmează ca în a doua jumătate a acestei luni să existe o inițiativă legislativă pe care Comisia Europeană să o prezinte la reuniunea informală de la sfârșitul lunii martie. Este vorba despre un certificat digital care să ateste, sau nu, dacă o persoană este vaccinată. Mai mulți lideri europeni, printre care și cancelarui german, Angela Merkel, și președintele Franței, au subliniat faptul că nu este un instrument prin care oamenii vor fi împiedicați să meargă într-o altă țară. Va fi un certificat standardizat, la nivel european, securizat, pentru a nu putea fi falsificat. O aplicație, probabil pe telefonul mobil. Asta nu înseamnă că cei care nu au fost vaccinați sau nu au acest pașaport digital, nu vor mai avea dreptul să călătorească. Se vor supune unor restricții care există deja. Mai devreme de luna iulie nu văd posibilă introducerea acestuia”, a declarat europarlamentarul Cristian Bușoi, potrivit Antena 3.

În ceea ce privește Spania, unul dintre statele care solicit acest tip de pașaport, documentul ar putea deveni realitate chiar din luna mai, potrivit ministrului spaniol al Turismului, Reyes Maroto.

Ad in title

”Am putea fi în măsură să începem să implementăm pașaportul digital (când începe FITUR, pe 19 mai)”, a declarat Reyes Maroto pentru Antena 3.

Articolul precedentDr. Nelu Tătaru, despre prevenție prin alimentație și mișcare: Va fi lansată o aplicație cu recompense
Articolul următorCoreea de Sud va autoriza utilizarea vaccinului anti-COVID AstraZeneca pentru persoanele peste 65 de ani